Waarom zijn backlinks & linkbuilding belangrijk?

Waarom zijn backlinks belangrijk voor uw website?

Backlinks, ook wel ‘inkomende links’ genoemd, worden gemaakt wanneer de ene website naar de andere linkt. De link naar een externe website wordt een backlink genoemd.Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO, omdat ze een “vertrouwens toestemming” vertegenwoordigen van de ene site naar de andere.

Backlinks naar uw website zijn in wezen een signaal voor zoekmachines dat anderen instaan ​​voor uw inhoud. Als veel sites naar dezelfde webpagina of website linken, kunnen zoekmachines besluiten dat inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard om aan een SERP te presenteren. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de positie van een site of de zichtbaarheid van een zoekopdracht.

Verdienen en backlinks geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link verdienen of link building.

Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, gezaghebbende sites worden beschouwd als de meest gewenste backlinks om te verdienen, terwijl backlinks van sites met een laag gezag, mogelijk spam, meestal aan de andere kant van het spectrum liggen. Of een link al dan niet wordt gevolgd (dat wil zeggen of een site-eigenaar zoekmachines specifiek opdracht geeft om equity door te geven of niet door te geven), is zeker relevant, maar verdoezelen de waarde van nofollow-links niet volledig. Zelfs alleen maar genoemd te worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven.

Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Bij het linken naar een externe site, de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina van waaruit u koppelt (zijn paginabezit, inhoud, toegankelijkheid van de zoekmachine, enzovoort) de ankertekst die u gebruikt, of u nu kiest om de link te volgen of te negeren, en alle andere meta-tags die aan de koppelingspagina zijn gekoppeld, kunnen een grote invloed hebben op de waarde die u eraan geeft.

Concurrerend backlink-onderzoek

Backlinks kunnen tijdrovend zijn om te verdienen. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden, vinden het misschien moeilijk om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar competitief backlinkonderzoek komt: door het backlinkprofiel (de verzameling van pagina’s en domeinen die naar een website linken) te onderzoeken naar een concurrent die al goed scoort voor uw doelzoekwoorden, kunt u inzicht krijgen in de linkbuilding die hen mogelijk heeft geholpen . Een tool als Link Explorer kan helpen om deze links te vinden, zodat u die domeinen kunt en kunt targeten in uw eigen campagnes voor het opbouwen van links.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>